Начин на приготвяне
Бисквитите (2 пакета по 250 г) се натрошават с блендер, докато станат на трохи, след което се смесват с едното разтопено пакетче масло и 2 супени лъжици какао.
След това се изсипват във форма за торта с подвижен ринг, на дъното на която има хартия за печене. Разстилат се докато се получи гладка и равномерна бисквитена смес на дъното на формата.
Сместа се прибира на студено в хладилник за да се охлади около половин час.
Докато сместа за основата на чийзкейка се охлажда, се захващаме с направата на сметановия крем, с който ще я покриете.
Двата пакета сметана изсипваме в купа, прибавяме и двата пакета крема сирене, захарта и вторият пакет масло и разбиваме с миксер до получаването на гладка на консистенция смес.
След като вече сме готови с крема, изваждаме охладената вече бисквитена основа от хладилника и изливаме крема отгоре, като с шпатула разстиламе равномерно.
После прибираме отново в хладилник за да се охлади за още половин час. След като се охлади вече полуготовият чийзкейк го изваждаме и се захващаме да разтопим шоколада на водна баня.
След това го заливаме отгоре върху вече стегналия крем на чийзкейка и разстиламе равномерно със шпатула.
Украсяваме с малините, шоколадовите топчета и кокосовите стърготини за украса и връщаме отново в хладилника да се охлади и стегне и шоколада.
След което чийзкейкът вече е готов за консумация и сервиране.
Чийзкейкът със сметанов крем, шоколад и малини е чуден.
Коментари