Руло с крем шоколад

Руло с крем шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
17/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Вкусно и лесно за приготвяне, само за гости!"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • крем
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • крем шоколад - 1 пакет
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 4 с л
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се ванилията и брашното с бакпулвера. Бърка се, да се получи кексово тесто.

В широка тава върху хартия се сипва на равен слой тестото.Печем в загрята фурна 180 градуса около 15 минути /проба с клечка - да излезе суха/.

Изважда се върху навлажнена кърпа или тензух и се навива на руло, като хартията се отлепва внимателно. В купа се загрява прясното мляко със захарта.

Кремът се разбърква с малко част от прясното мляко и сипваме в горещото на тънка струя, като се бърка с тел, да не загори. Когато сгъсти, се сваля и оставя да се охлади за кратко.

Блатът се развива, намазва се с шоколадовия крем, и отново се навива на руло.

Може да се поръси с пудра, но и така си е вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: