Начин на приготвяне
Този сладкиш е без добавка на мазнина, но се получава много сочен и вкусен.
Разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете бакпулвера с пресятото брашно.
Ароматизирайте с лимоновата кора.
Добавете почистените от костилките и нарязани на четвъртинки сливи в кексовата смес.
Прехвърлете сместа в подходяща форма, застлана с хартия за печене.
Печете сладкиша с сливи първоначално в силна фурна, после я намалете до умерена. Проверете с клечка за зъби дали е готов накрая.
Готовия сладкиш охладете, освободете го от формата и поръсете с пудра захар.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.
В сезона на сливите, опитай непременно и нашето домашно сладко от сливи или този крамбъл със сливи.