Начин на приготвяне
Сладкиш със сушени сини сливи - много любим на цялото семейство.
Тестото за този сливов сладкиш е най-елементарен пандишпан.
За целта ще ни трябват 4 яйца, чаша захар, чаша брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия.
Разделяме белтъците от желтъците.
Белтъците разбиваме с миксер, докато се получи сняг.
Към желтъците добавяме захарта и ванилията и почваме да разбиваме с миксера докато се образува гъст крем.
С дървена лъжица добавяме белтъците към желтъците на части и бавно размесваме двете консистенции.
Пресяваме брашното с бакпулвера и на части го добавяме към яйчената смес, като разбъркваме внимателно.
На дъното на тавичка, застлана с пергаментна хартия, слагаме сливите. Заливаме ги с кравето масло и изсипваме тестото.
Печем плодовия сладкиш в предварително загрята фурната на 170 °C за 40 минути.
Изваждаме изпечения сладкиш и с помощта на друга тава и го обръщаме.
Можете да добавите парченца шоколад и да поръсите с пудра захар този фантастичен десерт със сливи.