Пълнени патладжани с кайма и моркови

15/08/2018
"Настъпва любимото време от годината - сезонът на пълнените патладжани "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо631
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме, надупчваме с вилица, поръсваме със сол и изчакваме да се отдели черната вода.

След това ги поставяме в тавичка и слагаме във фурната да се пекат.

През това време нарязваме лука, морковите настъргваме, чесъна обелваме и минаваме през преса, домата на ситно. Всичко това запържваме.

Когато патладжаните са почти готови, вадим и обелваме.

Върху всеки патладжан правим прорези и поставяме от готовата смес.

Отгоре настъргваме кашкавала, поставяме в тавичка, която предварително сме поставили хартия за печене и намаслили.

Поставяме във фурната до запичане на кашкавала.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Недко
Недко
10.03.2019 08:12
Объркан е реда на действията в тази рецепта и въпреки,че аз се сетих,не пише какво правим с каймата.
0
0
Стоянка  Русенова
Реда не е объркан,просто при пърженето съм пропуснала да напиша и каймата .
0
0