Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Патладжанена мусака с кайма

Патладжанена мусака с кайма

Патладжанена мусака с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Колкото хора попитате, толкова различни рецепти за мусака ще получите, затова и ние бързаме да ви дадем нашата любима рецепта за Патладжанена мусака"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г, смляно
  • свинско месо - 400 г, смляно
  • патладжани - 1 кг
  • червени домати - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивата вода, след което ги подсушете, оваляйте ги в брашното, изпържете ги леко и ги сложете настрана.

Замесете кайма от смляното телешко и свинско месо, прибавете настърганите домати, черния пипер, нарязания магданоз и малко чубричка.

След като я омесите добре, в тава наредете ред патладжани, ред смес, най-отгоре залейте с разбитите в малко брашно яйца и печете мусаката в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Чак мисе дояде.
21.05.2019 19:21