Начин на приготвяне
Каймата се омесва с подправките и оформя на 5 равни по големина топчета, аз оформих на око без да тегля. В загрято олио се задушва за 3-4 минути ситно нарязан лук, морков, обелен и нарязан на ситно, и чушка на малки кубчета.
Поръсваме със сол, черен пипер и риган, след като омекнат е готово и сваляме от котлона. Яйцето се разбива в чиния, по-удобно е, панировка или галета се сипва в плитка чиния.
Върху дъска за хляб се постила фолио или найлонче поръсва се с една щипка от панировката или галета и топчето кайма с пръсти се оформя като питка с големина на малка чинийка.
Отгоре в едната половина сипваме 1 равна с. л. плънка от зеленчуците, върху тях плочка кашкавал и събираме двата края на фолиото, като с пръсти се притиска в края да залепне. Нареждаме шницелите в табла и загряваме олио в голям тиган на 5 степен.
Първо всеки шницел се овалва в панировка или галета, после топим в яйцето и пържим от всички страни до златисто. Изваждаме върху салфетка, за да попие мазнината. В същата мазнина пържа и 3 картофи за гарнитура.
Сервираме с розови домати, люта чушка и чаша студено бяло вино. Сервирайте без салфетката, аз бързах да споделя рецептата затова е с нея :))) Вкусотия за 0 време!
Коментари