Начин на приготвяне
Замесва се тесто, като в купа се налива водата.Прибавят се захарта, маята, олиото. После се добавя брашното и солта.
Меси се до меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса в намаслена купа, около 30-40 минути.
През това време се подготвя гарнитурата, пресният домат се нарязва на тънки филийки, луканката на ситни кубчета, чушката на кръгчета.
Специален уред за пица се намаслява с олио и тестото се разтила на тънък блат. Отгоре се намазва с доматите от консерва, подреждат се резените пресен домат.
Добавя се нарязаната луканка, чушката, накъсаното на парченца топено сирене. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и няколко капки олио.
Уредът се затваря и включва, щом светне в зелено се засичат 20 минути. След това се изключва и пицата се изважда внимателно.
Сервирайте с любим сос и напитка по избор.