Картофени чашки с бекон и топено сирене на фурна

17/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 374
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити картофи с кората се сваряват до готовност във вряща вода, но да не станат на каша. Отцеждат се и срязваме на две половини през средата, за да получим две чашки.

С нож и малка лъжичка се издълбават, без да стигаме дъното, което леко се подрязва да стои стабилно.

Нареждат се чашките в тава, намазнена с мазнина. В тиган се загрява олио, запържваме ситно нарязан лук, добавят се кубчета бекон.

Овкусяваме с малко сол, черен пипер и риган и след 5 минути е готово. Накрая прибавяме нарязано натурално топено сирене и масло, всичко се разбърква добре.

С чаена лъжичка пълним картофените чашки, отгоре покриваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, докато кашкавалът се зачерви леко. Сервираме с пресни зеленчуци и пиво. Лятно и вкусно по всяко време.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Искам да споделя ,че са много вкусни след като опитах един картоф :) Дали за мезе ,предястие или основно няма значение - получиха се страхотни картофки ,опитайте !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв