Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Картофени чашки с бекон и топено сирене на фурна

Картофени чашки с бекон и топено сирене на фурна

Картофени чашки с бекон и топено сирене на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 средно едри
  • плънка
  • бекон - 5 ленти
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • лук - 1/2 главичка
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • риган
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити картофи с кората се сваряват до готовност във вряща вода, но да не станат на каша. Отцеждат се и срязваме на две половини през средата, за да получим две чашки.

С нож и малка лъжичка се издълбават, без да стигаме дъното, което леко се подрязва да стои стабилно.

Нареждат се чашките в тава, намазнена с мазнина. В тиган се загрява олио, запържваме ситно нарязан лук, добавят се кубчета бекон.

Овкусяваме с малко сол, черен пипер и риган и след 5 минути е готово. Накрая прибавяме нарязано натурално топено сирене и масло, всичко се разбърква добре.

С чаена лъжичка пълним картофените чашки, отгоре покриваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, докато кашкавалът се зачерви леко. Сервираме с пресни зеленчуци и пиво. Лятно и вкусно по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Искам да споделя ,че са много вкусни след като опитах един картоф :) Дали за мезе ,предястие или основно няма значение - получиха се страхотни картофки ,опитайте !
17.08.2018 18:53
1