Начин на приготвяне
Измити картофи с кората се сваряват до готовност във вряща вода, но да не станат на каша. Отцеждат се и срязваме на две половини през средата, за да получим две чашки.
С нож и малка лъжичка се издълбават, без да стигаме дъното, което леко се подрязва да стои стабилно.
Нареждат се чашките в тава, намазнена с мазнина. В тиган се загрява олио, запържваме ситно нарязан лук, добавят се кубчета бекон.
Овкусяваме с малко сол, черен пипер и риган и след 5 минути е готово. Накрая прибавяме нарязано натурално топено сирене и масло, всичко се разбърква добре.
С чаена лъжичка пълним картофените чашки, отгоре покриваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, докато кашкавалът се зачерви леко. Сервираме с пресни зеленчуци и пиво. Лятно и вкусно по всяко време.
Коментари