Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с гъби и топено сирене на фурна

Свинско с гъби и топено сирене на фурна

Свинско с гъби и топено сирене на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Голяма вкусотия с крехко свинско, гъби и топено сирене с ароматни подправки на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • гъби - 250 г консерва
  • топено сирене - 5 триъгълничета натурално
  • червен лук - 1 глава
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • бульон - 1 ч ч зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на тънки парчета и се поръсва със сол, черен пипер и кимион. Нарежда се в широка тава.

Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук, добавят се нарязаните гъбки и се овкусяват с подправки.

Щом се задушат, сипваме отгоре месото, нареждат се парченца топено сирене и заливаме с бульона или с вода, колкото да покрие продуктите.

Печем пържолите в загрята фурна 180 градуса около час - до готовност на месото.

Получава се много вкусен сос, а месото е сочно и крехко.

Свинското с гъби и топено сирене на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: