Начин на приготвяне
Кромидът се обелва и нарязва на възможно най-тънките колелца.
Ако използвате жълт лук, той е по-лютив от червения, затова количеството трябва да е наполовина.
Прехвърля се в купа, поръсва се сс сол и се намачква хубаво с ръце. Така се убива лютивината на лука.
Доматите се обелват от кожицата и се нарязват на едро.
Скилидката чесън и магданза се наситняват.
Всичко се смесва, полива се с домашен ябълков оцет, шарлан, сол на вкус и се разбърква.
По желание може да добавите и ситно нарязана малка зелена люта чушка за още повече пикантност на салатата с домати.
Селската салата с лук и домати е готова.
Ако обичаш да похапваш домати, опитай и предложенията ни за шакшука или вкусни пълнени домати.
Коментари