Начин на приготвяне
Почистваме лука и нарязваме на ситно.
В олио (1 с.л.) и малко вода (1 ч.ч.) слагаме да се задуши лукът. Като остане на мазнина, ръсваме щипка червен пипер и прибавяме белени и нарязани домати от консерва (2/3 ч.ч.). Ръсваме черен пипер, сол, захар (1 щипка), мащерка, безсолни маслини без костилки, нарязани на половинки и наливаме 1/2 к.ч. вода.
Разбъркваме няколко пъти и като се посгъсти сосът, дръпваме съда от котлона.
Похлупваме с капак и държим на топло. Сваряваме юфката (50 г) в подсолена вода до готовност. Когато е сварена, отцеждаме от водата и разбъркваме с олио (1 ч.л.).
Сипваме в чиния, а в средата - доматения сос.
Украсяваме с листенца пресен магданоз.