Начин на приготвяне
Първо си почистваме лука и чушките, а след това ги измиваме.
Нарязваме ги на малки парчета.
Поставяме си тенджера на котлона и добавяме олиото.
След като се е загряло, задушаваме лука за кратко, добавяме нарязаните чушки и тях задушаваме.
Докато се задушат лукът и пиперът, си обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
Поставяме и доматите в тенджерата и оставяме да къкри за около 20 минути, като от време на време разбъркваме.
Подправяме и оставяме да ври за още около 5 минути.
Ако предпочитате по рядка лятна манджа, не прибавяйте брашното, но ако искате да е по-гъстичка, в купичка смесваме брашното с малко вода и разбъркваме, за да стане рядка каша.
Готовата каша изсипваме към останалата смес в манджата с чушки.
Разбъркваме и оставяме за някъде около 2 минути, за да се сгъсти селска манджа с пресни домати и пипер.