Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Вълшебен сладкиш с ябълки

Вълшебен сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Вълшебен сладкиш с ябълки
Снимка: Нели
3 / 4
19/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Фокус - мокус - вълшебен сладкиш с ябълки"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 чаша
  • грис - 1 чаша
  • захар - 1 чаша
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • ябълки - 8 бр.средни по големина
  • канела - 5 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 300 мл.

В купа смесете пресятото брашно, гриса, захарта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте за да се смесят добре. Почистете и обелете ябълките, настържете ги на едро ренде. Поставете ги в купа и добавете канелата, разбъркайте добре.

Намажете правоъгълна тавичка с меко масло и поръсете с малко брашно, за да не залепне сладкиша. Отгоре посипете част от сухата смес, колкото да покрие дъното.

Следва част от ябълковата смес, колкото да покрие сухата. Така редувайте двете смеси като завършите със суха. Нарежете маслото на тънки ленти и покрийте сладкиша с тях.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете ябълковия сладкиш за 40 минути до златист загар отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радика
Радика
Здравейте ,
Бих искала са ви попитам дали ще се получи същият резултат ,ако не се прибави бакпулвер ?
Благодаря
01.11.2020 15:36
Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
Oпитайте. Вкусно е.
19.08.2018 18:58
1
1