Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Постни Соленки с Бяло Вино

Постни Соленки с Бяло Вино

Постни Соленки с Бяло Вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
19/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Постни соленки с бяло вино, с които да почерпите гостите си"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 равна ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за поръсване
  • семена - микс
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме бяло вино, олио, сол. Прибавяме царевично брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.

Разбърква се с вилица, сипваме на плот поръсен с брашно, замесваме за кратко средно меко тесто. Оставя се да почине за 5 минути и разделяме на две части. От едната се късат топчета и оформяме малко фитилче.

Всяко се връзва на възел, като краищата пъхаме отдолу и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Втората част се точи на правоъгълна кора, намазваме с малко олио и поръсваме микс от семена.

Притискаме с пръсти да потънат малко в тестото и нарязваме на пръчици с дължина по избор. Нареждат се в тавата.

Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 15-20 минути и е готово. Имаме чудесно мезе за бяло вино, споделено с приятели!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: