Начин на приготвяне
Кокосовите стърготини се правят от смлени и изсушени свежи кокосови орехи. Широко използвани в индийската кухня, те са снежнобели, естествено сладки и с наситен кокосов аромат. До нашите ширини трудно достигат качествени пресни кокосови орехи, затова кокосовите стърготини са удобен заместител на пресния кокос в много рецепти.
Внимание: Купете си голям пакет кокосови стърготини. Намират се в някои големи вериги супермаркети.
Първо разбиваме яйцата със захарта, докато тя се разтвори. Ако яйцата са по-малки, сложете 3. Ако са по-големички - използвайте само две от тях.
Добавете ванилията и стърготините към сместа. Разбъркайте до хомогенна смес.
От кокосовата смес оформете топчета с желания от вас размер като предварително намокрете ръцете си.
Поставете кокоските в тавичка върху хартия за печене. Печете на 170-180 градуса за 10-12 мин.
Наблюдавайте кокоските! Готови са, когато леко покафенеят.
Бързите кокоски стават изключително сочни.