Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Миди с яйчна панировка

Миди с яйчна панировка

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Миди с яйчна панировка
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Топ деликатес за лятото - миди в хрупкава панировка, които са хапнете с много бира"

Необходими Продукти

  • морски миди - 500 г
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват от пясъка и се измиват. Заливат се с прясното мляко и се оставят да се накиснат за 2-3 часа в хладилник.

След това време се изваждат и се отцеждат. Посоляват се.

Всяка една се овалва в брашно, потапя се в яйце и накрая се овалва в галета.

Пържат се в нагорещено олио. След като са готови, се оставят на хартия, да се отцедят.

Гарнират се с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: