Начин на приготвяне
Поставете тенджера с вода и щипка сол на котлона. Измийте хубаво броколите под течаща вода и накъсайте на розички, отстранявайки твърдия кочан в основата.
Щом водата заври, пуснете в нея зеленчука и сварете ал денте (около 10-12 мин.) Отцедете и оставете да изстине.
Разбийте добре яйцата за панировката и към тях добавете всички останали продукти за нея до получаване на кашичка.
Тя трябва да е нито много гъста, нито прекалено рядка, затова си я нагласете, добавяйки още брашно или водичка докато получите желаната гъстота.
Загрейте олиото на умерен огън и топвайте всяка розичка броколи в панировката. Пържете до златисто и изваждайте върху абсорбираща мазнината хартия.
Поднесете със сос по избор и резенчета лимон.
Броколите в пухкава панировка с горчица са готови.