Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Броколи в пухкава панировка с горчица

Броколи в пухкава панировка с горчица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Броколи в пухкава панировка с горчица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Брей, какви ли неща не измислят хората, за да открият перфектното мезе за бира"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава, около 600 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • лимони - за поднасяне
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 120 г
  • вода - 120 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сусам - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете тенджера с вода и щипка сол на котлона. Измийте хубаво броколите под течаща вода и накъсайте на розички, отстранявайки твърдия кочан в основата.

Щом водата заври, пуснете в нея зеленчука и сварете ал денте (около 10-12 мин.) Отцедете и оставете да изстине.

Разбийте добре яйцата за панировката и към тях добавете всички останали продукти за нея до получаване на кашичка.

Тя трябва да е нито много гъста, нито прекалено рядка, затова си я нагласете, добавяйки още брашно или водичка докато получите желаната гъстота.

Загрейте олиото на умерен огън и топвайте всяка розичка броколи в панировката. Пържете до златисто и изваждайте върху абсорбираща мазнината хартия.

Поднесете със сос по избор и резенчета лимон.

Броколите в пухкава панировка с горчица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: