Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с шунка на фурна

Спагети с шунка на фурна

Спагети с шунка на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
22/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г
  • плънка
  • домати - 1 буркан /400 мл/
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 кубчета
  • сол - на вкус
  • босилек
  • магданоз - пресен
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите са без глутен и гмо.

Сваряваме ги в дълбока тенджера за 8 -10 минути във вряща вода с лъжичка сол и отцеждаме, като запазваме 100 мл от водата.

Лукът, чушката и морковът се нарязват, шунката също.

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук, чушка и морков. Добавят се домати, нарязани и без ципа, а също и отделената вода от варенето.

Прибавяме кафява захар, босилек, сол на вкус и оставяме да се готви доматеният сос, докато сгъсти.

Намазва се тавичка с лъжица олио и на дъното разпределям половината от спагетите. С лъжица заливам отгоре с половината доматен сос. Нареждат се парченца шунка и поръсваме кашкавал.

Сипваме отгоре им останалите спагети доматен сос и тук-там парченца топено сирене.

Завършваме с настърган на ренде кашкавал и печем на 180°C около 20 минути.

Изваждат се върху решетка, поръсваме с нарязан магданоз и нарязани на квадрати се сервират.

Вкусотия за обяд или вечеря с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: