Начин на приготвяне
Спагетите са без глутен и гмо.
Сваряваме ги в дълбока тенджера за 8 -10 минути във вряща вода с лъжичка сол и отцеждаме, като запазваме 100 мл от водата.
Лукът, чушката и морковът се нарязват, шунката също.
В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук, чушка и морков. Добавят се домати, нарязани и без ципа, а също и отделената вода от варенето.
Прибавяме кафява захар, босилек, сол на вкус и оставяме да се готви доматеният сос, докато сгъсти.
Намазва се тавичка с лъжица олио и на дъното разпределям половината от спагетите. С лъжица заливам отгоре с половината доматен сос. Нареждат се парченца шунка и поръсваме кашкавал.
Сипваме отгоре им останалите спагети доматен сос и тук-там парченца топено сирене.
Завършваме с настърган на ренде кашкавал и печем на 180°C около 20 минути.
Изваждат се върху решетка, поръсваме с нарязан магданоз и нарязани на квадрати се сервират.