Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Зеленчукови кюфтета от тиквички с ориз

Зеленчукови кюфтета от тиквички с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Зеленчукови кюфтета от тиквички с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Зеленчукови кюфтета от тиквички с ориз, които може да сервирате с чесново сосче."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. (250 г)
  • лук - 1 глава средна по големина
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • копър - 10 г пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • за овалване
  • царевично брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, настържете моркова, измийте и прецедете ориза.

В тенджера с подсолена и вряща вода прибавете зеленчука и ориза, варите за около 10-12 минути и веднага прецедете през гевгир, оставете сместа да се охлади.

Почистете и настържете тиквичката на средно ренде, изстискайте добре.

В купа смесете ориз и настърганата тиквичка. Прибавете ситно нарязания копър, яйцето, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Разбъркайте добре всички съставки за зеленчуковите кюфтета.

От сместа оформете кюфтета и оваляйте в предварително смесените царевично брашно и галета.

Загрейте около 4 с.л. олио и подредете кюфтетата, запържете от двете страни до златисто кафяв загар, по около 3 минути от всяка страна.

Готовите зеленчукови кюфтенца от тиквички с ориз подредете върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина. Сервирайте с чесново кисело мляко или чеснов сос.

Невероятно вкусни!

Вижте още вкусни идеи за оризови кюфтенца и кюфтенца с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: