Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно, настържете моркова, измийте и прецедете ориза.
В тенджера с подсолена и вряща вода прибавете зеленчука и ориза, варите за около 10-12 минути и веднага прецедете през гевгир, оставете сместа да се охлади.
Почистете и настържете тиквичката на средно ренде, изстискайте добре.
В купа смесете ориз и настърганата тиквичка. Прибавете ситно нарязания копър, яйцето, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Разбъркайте добре всички съставки за зеленчуковите кюфтета.
От сместа оформете кюфтета и оваляйте в предварително смесените царевично брашно и галета.
Загрейте около 4 с.л. олио и подредете кюфтетата, запържете от двете страни до златисто кафяв загар, по около 3 минути от всяка страна.
Готовите зеленчукови кюфтенца от тиквички с ориз подредете върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина. Сервирайте с чесново кисело мляко или чеснов сос.
Невероятно вкусни!
Вижте още вкусни идеи за оризови кюфтенца и кюфтенца с тиквички.