Начин на приготвяне
Обелваме тиквичката, настъргваме я на ситно и изстискваме, за да се премахне сока и да стане по-суха.
При нея настъргваме морковите и лука, отново на ситно. Добавяме солта, куркумата, черния пипер, червения пипер, галетата, настъргваме моцарелата, добавяме граха и объркваме хубаво.
Поставяме парче хартия за печене в кошницата на еър фрайъра. От сместа оформяме зеленчуковите кюфтета и подреждаме един ред върху хартията.
Печем на 200 градуса 15 минути. След това внимателно обръщаме кюфтетата и печем още 10 минути.
Изваждаме готовите кюфтенца и поставяме следващата порция да се пече.
Сервираме зеленчуковите кюфтета в еър фрайър с млечен сос, приготвен от йогурта, солта, чесъна и майонезата.