Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Габровски писюр кюфтета

Габровски писюр кюфтета

balkombalkom
Новак
319
Габровски писюр кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1. 5 кг
  • кайма - 1 кг смес (свинска/телешка)
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 3.4 с.л.
  • брашно
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - по желание
  • естрагон - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едри полумесеци и се задушава с олиото и малко вода на бавен огън, за 20 минути, в дълбока тенджера.

Каймата се омесва предварително със солта и черния пипер, прибавя се оризът. От сместа се оформят средно големи кюфтета с кръгла форма (топки), които се овалват в брашно.

В тенджерата с лука се долива около една ч.ч. вода и се чака да заври. Внимателно се пускат кюфтетата, добавят се черният пипер, червеният пипер и таросът (естрагонът), нарязан на ситно (може и повечко, той придава специфичния вкус на манджата).

Котлонът се намалява на слаба степен. Готви се около 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: