Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница за директна консумация

Домашна лютеница за директна консумация

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Домашна лютеница за директна консумация
Снимка: Моника Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червени чушки - 3 бр.
  • розови домати - 3 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 - 2 скилидка
  • магданоз - връзка
  • босилек - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.

Нарязваме на ситно чесъна и добавяме към пюрето. След като обелим чушките с патладжана, ги нарязваме на дребно и пасирам до желаната големина предпочитам по-едросмяла лютеница.

Добавяме солта, чубрицата и около 150 мл вода.

Слагаме на котлон на бавен огън. Варим до желаната гъстота, като накрая е нужно да разбъркваме по-често.

След като махнем от котлона, добавяме наситнен магданоз и пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вода ?
Целта е уж да изври течността от зеленчуците и лютеницата да стане макс. гъста.
21.08.2021 17:07
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
У в и в а т е.......
29.08.2018 09:25