Начин на приготвяне
Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.
Нарязваме на ситно чесъна и добавяме към пюрето. След като обелим чушките с патладжана, ги нарязваме на дребно и пасирам до желаната големина предпочитам по-едросмяла лютеница.
Добавяме солта, чубрицата и около 150 мл вода.
Слагаме на котлон на бавен огън. Варим до желаната гъстота, като накрая е нужно да разбъркваме по-често.
След като махнем от котлона, добавяме наситнен магданоз и пресен босилек.
Коментари
Целта е уж да изври течността от зеленчуците и лютеницата да стане макс. гъста.