Катмирлии

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Катмирлии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Вълшебен аромат се носи от тези катмирлии, аромат, който ще ви хване за носа и ще ви заведе направо в кухнята"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 20 г
  • краве сирене - 300 г
  • свинска мас - 100 г
  • олио - 200 г
  • краве масло - 200 г
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно, маята, солта и водата - заделете малка част от брашното за разточване на корите.

Готовото тесто разделете на топчета и ги оставете да втасат.

Разточете от тях тънки кори, мажете ги с мас и олио. Отгоре поръсвайте натрошено или нарязано сирене.

Нагънете корите по дължина и ги завивайте на рула, отново ги разточете.

Катмирлиите се пекат се върху предварително нагрят сач, намазан със свинска мас.

Всяка готова се поръсва със солена вода, маже се с масло и се поднасят, докато са топлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: