Вкусна ечемичена супа

Вкусна ечемичена супа
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • грах - 3 с.л. от буркан
  • ечемичени трици - 8 - 10 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • ябълков оцет - няколко капки домашен
  • кафява захар - 1/4 ч.л. тръстикова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна ечемичена супичка!

Нарязваме картофите на кубчета, морковите - на четвърт кръгчета, а червената чушка - на квадратчета. Добавяме шарлана и хималайската сол.

След като поврят 10-15 минутки, прибавяме ечемичените трици. Първоначално може да изглеждат малко, но те в последствие набъбват при сваряването.

Още 10 минутки и супичката е готова, ала малко преди това да стане, подправяме с кимиона, куркумата, черния пипер, кафявата тръстикова захар и домашния ябълков оцет!

Вкусна и здравословна супа! Ечемичените трици омекват и наподобяват на овесени ядки по плътност и мекота!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Във Англия,през 13-14 век са ползвали само хималайска сол и другите простотии, изброени по-горе... Майната й на "гуруто"!!! :-(((
03.11.2023 21:29