Начин на приготвяне
Измиваме и сваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20 минути. След това я обезкостяваме и режем месото, така че да е подходящо за агнешка супа. Прецеждаме бульона.
Сипваме бульона в подходяща тенджера и добавяме вода, докато количеството е достатъчно, добавяме нарязания лук към нея.
Като заври супата, добавяме месото и оставяме да поври за около 10 минути.
Накрая добавяме изчистения и измит ориз и го добавяме и него към супата. Готова е, когато оризът е сварен. Овкусяваме със сол и черен пипер махаме от котлона.
Измиваме девесил и джоджени го нарязваме и слагаме в агнешката супа.
Оставяме я да поизстине и приготвяме застройката, като разбиваме с телена бъркалка яйцето и киселото мляко и добавяме към тях един черпак от топлота супа, бъркаме енергично и после още един черпак от супата и накрая приготвената застройка я изсипваме в тенджерата със супата и разбъркваме добре.
Да ви е сладко!