Ечемичена каша

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Ечемичена каша
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
21/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Навярно на много от вас не им хрумва да разнообразят овесената с ечемичена каша - струва си"

Необходими Продукти

  • перлен ечемик - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте перления ечемик и го накиснете за няколко часа във вода.

Смесете 1/3 чаена чаша вода с прясното мляко.

В тенджерка сложете набъбналия ечемик, разреденото мляко, канелата и солта.

Варете кашата на слаб котлон около 45 минути или докато се абсорбира цялата течност, като периодично разбърквате.

Накрая сложете супена лъжица захар или растителен подсладител към кашата за закуска, като стевия например.

Сервирайте ечемичена каша с плодове и ядки по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: