Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Славянски гювеч с чушки и заешки дреболии

Славянски гювеч с чушки и заешки дреболии

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Славянски гювеч с чушки и заешки дреболии
Снимка: Зори
4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Славянски гювеч с дреболийки - кой може да устои?"

Необходими Продукти

  • заешки дреболии - 750 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кромид лук - 2 глави
  • чушки - 3 бр. (зелена, жълта и червена)
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 3 ч.ч. (домашен заешки или пилешки)
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. черен
  • олио - 8 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушките и морковите се нарязват на ситни кубчета и се задушават до омекване в олиото.

След това към тях се добавят заешките дреболии и се запържват леко от всички страни, докато променят цвета си.

Оризът се измива и се поставя в тавичка. Върху него се подреждат дреболийките със зеленчуците и ястието се залива с 3 ч.ч. бульон, подправен със сол и черен пипер на вкус.

Оризът на фурна се пече на температура 180 градуса, докато оризът поеме течността.

Славянския гювеч се поднася топъл, гарниран с резенчета домат и поръсен с магданоз.

Добър апетит!

Славянският гювеч с чушки и заешки дреболии е много вкусен.

Прочети също как се прави славянски гювеч стъпка по стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: