Славянски гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Славянски гювеч
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"С вкус и аромат, които ще ви завладеят - опитайте нашия уникален славянски гювеч и не забравяйте да оцените рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • гювеч - 1 буркан домашна консерва /грах, зелен боб, бамя, патладжан, чушки/
  • ориз - 1 чаша
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на едри парчета, измийте и подсушете. Посолете със сол и черен пипер. Нарежете лука на кубчета, моркова на колелца.

Запечатайте месото от всички страни в тигана и прехвърлете в гювеч. В същия тиган задушете лука, морковите и прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте чаша вода.

След като покъкри оризът прибавете и консервата гювеч. Прехвърлете сместа в гювеч при месото и долейте още 3 чаши вода.

Пуснете в гювеча и целите домати плюс щипка захар, опитайте и ако е необходимо доовкусете. Посолете със пипер и поръсете ястието със магданоз. Захлупете гювеча и печете във фурна 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусен стана, благодаря!
25.09.2023 21:38