Мраморен кекс с брашно от лимец

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
02/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо968
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.

Към белтъците се добавя щипка сол и се разбиват много добре, докато се получи на пухкав сняг. Тогава се добавя захарта по малко при непрекъснато бъркане.

Към добре разбитите белтъци със захар се добавят жълтъците отново при непрекъснато бъркане.

Добавя се бакпулверът и двата вида брашно малко по малко, като се продължава всичко с непрекъснато бъркане с миксера.

Намазваме обилно формата за кекс с олио или масло и добавяме готовата смес.

Сипваме какаото и с помощта на клечка за зъби оформяме фигурки.

Изпичаме за около 30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовността на кекса проверяваме с клечка за зъби. При суха клечка кексът е готов и се изкарва от фурната.

Обръща се върху подходяща чиния и се завива с кърпа за около 10 минути, след това излиза много по-лесно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар