Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен мраморен кекс

Домашен мраморен кекс

Ani VoinovaAni Voinova
Новак
3720360226
Домашен мраморен кекс
Снимка: Ani Voinova
1 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Домашен мраморен кекс - това е най-вкусната покана за семейна закуска"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 260 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • есенция - 1 ч.л. ванилова
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 25 г
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавяме киселото мляко, в което предварително сме сложили сода. След това добавяме олиото, бакпулвера, канелата и накрая брашното.

С миксер разбиваме всичко до хомогенна смес. След като е готово, взимаме една купа и от сипваме част от тестото и към него прибавяме какао. Тестото става тъмно.

Взимаме една тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно, и започваме да наливаме първо бялото тесто, а в средата на бялото слагаме кафявото.

После в кафявата част сипваме бяло и така се редува. Накрая с пръчица се правят линии като за парчета торта в двете страни. Пече се 40 мин. Кексът се поръсва с пудра захар.

Домашният мраморен кекс се поднася в компанията на топло кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: