Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Класически мраморен кекс

Класически мраморен кекс

Класически мраморен кекс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
23/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ние сме готови за класическия мраморен кекс, но дали той е готов за нас..."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 240 г
  • захар - 250 г
  • олио - 125 мл
  • бакпулвер - 1 пак
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • още
  • олио - за намазване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем с миксер. Добавете киселото мляко и олиото, като продължавате да бъркате.

Щом се усвоят, слагайте на малки количества брашното, смесено с ванилията и бакпулвера.

От готовата смес отделете 1/2 ч.ч. и добавете какаото. Разбъркайте, докато се смеси напълно.

Намажете формата с олио и поръсете с брашно.

Сложете бялата смес на дъното, а отгоре кафявата. С леки въртеливи движения смесете леко двете смеси.

Печете мраморния кекс в загрята фурна на 180°C до готовност.

Извадете, оставете да изстине и махнете формата.

Полейте класическия мраморен кекс по желание с шоколад или поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
рецептата е страхотна, вече правя няколко пъти такъв кекс и съм много доволна.
25.04.2023 12:59