Начин на приготвяне
Избираме едри и еднакви патладжани. Почистваме и режем по дължина на половинки. Посоляваме ги и оставяме поне един час да им се махне горчивината.
Измиваме ги със студена вода. Подсушаваме с кухненска хартия.
Посоляваме патладжаните, капваме във всеки по малко зехтин. Печем в предварително загрята фурна за 10-15 мин.
Нарязваме на дребно лука, чесъна, морковите, чушката. Задушаваме, докато омекнат, добавяме настърганите и обелени домати, добавяме чубрица и щипка захар.
Варим до сгъстяване.
Пълним патладжаните с плънката, като в средата оставяме празно място.
Печем 10 мин и чукваме по едно яйце във всеки патладжан
и допичаме.
По желание правим сос от кисело мляко, смлени орехи и зехтин.