Начин на приготвяне
Обелете патладжаните, нарежете ги на шайби, посолете ги и оставете на страни за 30 мин, за да пуснат горчилката си.
През това време запържете в малко зехтин нарязания на ситно лук и чесън. Към тях добавете каймата на малки парченца. Овкусете с подправките/сол, черен и червен пипер, кимион, чубрица и /куркума/.
Добавете доматения сок или ако предпочитате пресни домати, настържете 1 бр. домат и прибавете неговия сок. Гответе до готовност.
След като патладжанът е пуснал горчилката си, оваляйте го в зехтин и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30-40 мин.
След това извадете от фурната и добавете домата, нарязан на малки парченца. Върнете за още около 10 мин да се запекат доматите. След това добавете готовата кайма и настъргания кашкавал.
Оставете във фурната, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете патладжаните поръсени със ситно нарязания магданоз.