Начин на приготвяне
Измиваме патладжана и белим. Посоляваме слагаме в купа и наливаме вода, оставяме да се отдели горчивия сок. През това време почистваме, измиваме и скълцваме на ситно зеления чесън /скилидка чесън /.
Слагаме замразения спанак, зеления чесън, черен пипер, сол и настърган лук /1 ч.л./ в зехтин и малко вода /1/2 каф.чашка/ да се задушават. Като омекнат слагаме джоджен. Щом останат на мазнина дръпваме от котлона. Патладжана отцеждаме от водата.
Подсушаваме и изпържваме в зехтин. Изваждаме върху салфетка да се отдели мазнината. Във филийките патладжан завиваме от спанака . Подреждаме в чинията и поръсваме със слънчогледови семена. Украсяваме с магданоз.