Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на тънки филийки, запечете от двете страни в грил тиган или скара и поставете в съд с капак да се задушат.
Почистете скилидките чесън, почистете чушките от семената им и ги нарежете на малки парчета, нарежете магданоза, поставете всичко това в блендер и пасирайте.
Към пасираната смес налейте затопленото олио (не горещо), ябълковия оцет и добавете солта, разбъркайте добре. Залейте изпечения патладжан и внимателно разбъркайте.
Отлично предястие, разядка или добавка към салати, която спокойно можете да напълните в буркани и вакумирате за зимнина. А като предястие със сиренце е страхотно.
Ако пък не обичате толкова люто, спокойно можете да замените с не много люти чушлета, за нас така е перфектно.
Пикантното предястие с патладжан е чудно.