Начин на приготвяне
Сложете вода с тенджера на котлона, добавете пилешките бутчета, наразяните на едро лук и морков, магданоза, бахара и мащерката. Оставете всичко да поври за 30-40 минути.
За салатата обелете целината и я настържете. Обелките прибавете към бульона на пилешките бутчета.
Сложете настърганата целината в купа и я посолете. Изцедете я и добавете към нея горчицата, нарязания на ситно магданоз, сока на половин лимон и зехтина. Разбъркайте салатата и оставете настрана.
За соса обелете печурките и ги нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и задушете гъбите заедно със ситно нарязан чесън.
Извадете пилешките бутчета от бульона и го обезкостете. Накъсайте месото на парченца и го добавете в тигава при гъбите. Овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте в плоска чиния и гарнирайте със салатата от целина.