Австрийска торта с какао

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Австрийска торта с какао1 / 2
26/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14-16
"Ако тази торта беше музика, щеше да е едно от най-великите произведения на Моцарт"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г
  • галета - 3 с.л.
  • масло - малко
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 500 г
  • шоколад - 100 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците продължително с 2/3 от захарта. На сняг разбийте белтъците с останалата захар. Съединете внимателно двете смеси и получената смес разделете на 2.

Към едната част добавете брашното и полученото леко пандишпанено тесто изпечете в тортена форма с хартия за печене. Към втората смес разбъркайте смлените орехи, какаото, галетата. Изпечете и него във формата.

Разделете всеки изпечен и изстинал блат на 2 отделни. Светлите намажете в средата с тъмен шоколадов крем, а тъмния пласт - със светъл бял крем.

Разбива се малсото на пяна и се добавя захарта и ванилията. Кремът също се разделя на 2 - едната остава за белия крем, а другата се разбърква с разтопения шоколад.

Намазаните блатове се слагат един върху друг, изравянват се и отгоре тортата се маже с един от двата крема. Австрийската торта с какао гарнирайте с плодове от сладко или ядки по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
42
30
20
10
Дай твоята оценка: