Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Чеснова супа»Австрийска Чеснова Крем Супа

Австрийска Чеснова Крем Супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Австрийска Чеснова Крем Супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
66 мин.
Порции
4
"Австрийска чеснова крем супа - изглежда толкова добре, че чак не ни се иска да разваляме вида ѝ, но какво да се прави... поне си имаме снимка за спомен"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава, средна/малка
  • магданоз - 10 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 2 - 3 клонки
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • прясно мляко - 700 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • яйца - 4 бр. (за поширане)
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 40 мл (или олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината на умерен огън и в нея запържете почистените и накълцани лук, магданоз и чесън с малко сол. Преди да започнат да добиват загар, ги отстранете от огъня и пасирайте.

Налейте бульона, пуснете в него дафиновия лист и клонките розмарин и варете под капак около 30 минути на слаб огън.

Отстранете от огъня и изчакайте няколко минутки. През това време разбийте жълтъците и налейте към тях прясното мляко. Сипете на тънка струйка към останалата течност и разбъркайте.

За повече кремообразност може да сложите повече жълтъци.

Когато чесновата супа е готова, си пригответе яйцата, с които ще бъде поднесена. Загрейте вода на умерен до слаб огън и сложете в нея сол и оцет.

Чукнете едно по едно яйцата първо в купичка и след това приплъзвайки плавно във врящата вода. Варете ги до желаната готовност - по-течни или твърди, както ви харесва.

Извадете от супата дафиновия лист и розмарина и разсипете в купички. Във всяка сложете по едно поширано яйце и поръсете с останалия магданоз.

Добър апетит!

Австрийската Чеснова Крем Супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: