Начин на приготвяне
Загрейте мазнината на умерен огън и в нея запържете почистените и накълцани лук, магданоз и чесън с малко сол. Преди да започнат да добиват загар, ги отстранете от огъня и пасирайте.
Налейте бульона, пуснете в него дафиновия лист и клонките розмарин и варете под капак около 30 минути на слаб огън.
Отстранете от огъня и изчакайте няколко минутки. През това време разбийте жълтъците и налейте към тях прясното мляко. Сипете на тънка струйка към останалата течност и разбъркайте.
За повече кремообразност може да сложите повече жълтъци.
Когато чесновата супа е готова, си пригответе яйцата, с които ще бъде поднесена. Загрейте вода на умерен до слаб огън и сложете в нея сол и оцет.
Чукнете едно по едно яйцата първо в купичка и след това приплъзвайки плавно във врящата вода. Варете ги до желаната готовност - по-течни или твърди, както ви харесва.
Извадете от супата дафиновия лист и розмарина и разсипете в купички. Във всяка сложете по едно поширано яйце и поръсете с останалия магданоз.
Добър апетит!
Австрийската Чеснова Крем Супа е готова.