Поширани праскови с шоколад

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
05/09/2018
"Изискан десерт за специални моменти и още по-специални хора "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган бялото вино, добавете пръчката канела, няколко зрънца кардамон, ванилията, захарта и кората на лимона. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Свалете сместа от котлона и я оставете да се охлади за няколко минути.

Отделете костилките от прасковите. Поставете почистените плодове в охладената винена смес, за да се пошират за няколко минути. След това ги извадете и обелете.

Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня заедно с бучка масло.

Натрошете бисквитите на едри трохи в купа. Разтопете маслото. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, добавете щипка канела на прах и разбъркайте.

Сервирайте пошираните праскови като ги залеете с разтопения шоколад и поръсите отгоре с маслените бисквитени трохи. Накрая залейте със сиропа от поширането.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар