Начин на приготвяне
Брашното се пресява в тавичка. Към него се добавят 1 ч.л. сол, захарта и бакпулвера. Прясното мляко се подтопля малко. Олиото и прясното мляко се добавят към брашното. Замесва се меко тесто, като постепенно се взима от брашното.
Готовото тесто се оставя да почине. След което се разделя на равни топки. Разточват се с големината на тиган. В тигана се слага малко мазнина да загрее. Тестото се пече от двете страни до златисто. Когато пърленките са готови и още топли се намазват с масло от двете страни.
Лукът се почиства и реже на полумесеци. В тигана се слага още малко мазнина и се пържи с щипка захар. Когато лукът е готов се отстранява. Ако е необходимо се добавя още малко мазнина. Пържат се яйцата на очи. Според предпочитанията - по-рохки или по-твърди.
Яйцата се отстраняват от тигана. Отново ако е необходимо се добавя малко мазнина. В същия тиган се пържат и шницелите и от двете страни. Отстраняват се от тигана. Остава да се приготви чесновия сос.
В купа се слага киселото мляко. Добавя се майонезата и щипка сол. Чесънът се почиства и пресира на пресичка. Добавя се към млечния сос. Разбърква се. Чесновият сос е готов.
Сглобява се тостът. Пърленката се слага в чинийка. Поръсва се с чеснов сос. Върху едната половина се добавят шницела и лука. Отгоре се добавя и яйцето. Отново се поръсва с чеснов сос. Захлупва се с другата половина.
Могат да се добавят пресни зеленчуци като маруля и домат. Тестото може да бъде приготвено от предния ден и да се остави в хладилник. Вкусна и бърза закуска.