Начин на приготвяне
В 100 мл вода се разтваря маята и захарта и се оставя да втаса. Брашното се пресява, оформя се кладенче и се добавят маята, олиото и солта. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва меко, еластично тесто.
Слага се в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя на топло да втаса. След това тестото се премесва, от него се късат топки и се разточват на тънки кори.
Лукът се задушава в олиото и малко вода. Когато омекне, се добавят сиренето и червеният пипер. Пърленките се намазват с мазнина и се поръсват с плънката.
Навиват се на руло и се завиват спираловидно. Притискат се, за да станат по плоски и се оставят да втасат. Пекат се върху намазан с мазнина сач или тиган.
Коментари