Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с желатин и ягоди

Чийзкейк с желатин и ягоди

Чийзкейк с желатин и ягоди
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
17/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Топящ се в устата чийзкейк с желатин и ягоди"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 1 пакет маслени
  • масло - 1 с.л. меко
  • За крема
  • цедено мляко - 300 г
  • крема сирене - 200 г
  • сметана - 2 с.л. - заквасена
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • За желето
  • ягоди - 200 г
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите и маслото в блендер. Сипваме ги във формичка за чийзкейк и притискаме, за да се получи бисквитена основа.

В купа смесваме крема сиренето и захарта. Добавяме цеденото мляко, сметаната, киселото мляко и ванилията.

Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го, за да се разтопи, и го прибавяме в млечната смес.

Разбъркваме и изливаме върху бисквитената основа. Прибираме приготвения чийзкейк в хладилника за 40 минути.

За желето намачкваме ягодите и ги сипваме в касерола. Добавяме захарта и водата и кипваме. Варим, докато ягодите пуснат обилно сок и отместваме.

Разтваряме желатина да набъбне в малко вода и го сипваме в ягодовата смес.

Подреждаме нарязани ягоди върху чийзкейка и заливаме с ягодово желе.

Прибираме ягодовия чийзкейк в хладилника да се стегне.

Сервираме чийзкейка с желатин и ягоди на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
На един пакет бисквити достатъчно ли е 1 с.л. масло ,за да се получи блат? По принцип не е ясно и какъв е грамажа на бисквитите, но все пак едва ли е по- малко от 200 грама..Ако може да уточните. Благодаря.
05.07.2023 10:41