Веган бисквитено руло с какаов крем и орехи

09/09/2018
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 1 пакет от 150 г
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • За крема
  • какао - 1 и 1/2 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 шепа
  • слънчогледови семки - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите на много ситно, почти като брашно. Сипваме постепенно водичката и омесваме тесто. Медът разтваряме в 1 ч.л. водичка и с 2/3 от него намазваме тестото и омесваме отново.

С малка точилка разточваме сладкото тесто на около 5 мм и отново нарязваме с останалото малко от разтворения във водичка мед и оставяме малко да престои.

През това време приготвяме крема. В купичка сипваме какаото, след него кафявата захар и добавяме много мъничко водичка. Разбъркваме ги заедно и получената кремообразна след, намазваме равномерно върху разточеното бисквитено тесто.

Поръсваме със суровите слънчогледови семки и натрошените пресни орехи. След това започваме леко и с нежни движения да навиваме на руло.

Хубаво е бисквитеното тесто да разстелем върху прозрачно фолио, тъй като така няма да залепне, и така ще ни е много по-удобно, когато навиваме рулото и си помагаме с незалепващото фолио.

Нарязваме бисквитеното руло на резенчета, около 1 см. Поднасяме охладено. Прекрасен десерт, любим на децата!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар