Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават възможно най-дребно и се заливат с топлата вода. Добавя се 150 г пудра захар, какаото и ванилиите и се замесва тесто.
Маслото се размеква, но не се втечнява. В отделен съд се смесват размекнатото масло, сухото мляко, ванилиите и останалата пудра захар и се разбърква до получаване на гладка гъста бяла смес.
Върху стреч фолио се разточва бисквитеното тесто под формата на блат с дебелина около 1/2 см, а върху него се изсипва и равномерно разпределя бялата маслена смес.
Оформя се рулото, като се навива от единия край до средата, а след това и от другия край пак до средата под формата на охлюв.
Полученото бисквитено руло се овива със стреч фолио и се оставя да престои в хладилник поне 5 часа.
Ако желаете да бъде много сладък вашият бисквитен салам, добавете повече пудра захар при направата на маслената бяла смес.
Коментари