Начин на приготвяне
Приготвя се първо кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко и захар.
Нишестето се разбива в останалото прясно мляко на кашичка и сипваме в горещото мляко, бърка се да сгъсти и сваляме от котлона.
Добавя се маслото, разбърква се и когато леко се охлади, сипваме и разбъркваме със заквасена сметана.
В кутия върху фолио сипваме 3 с.л. крем, отгоре се редят бисквити, крем и т.н., докато свършат бисквитите.
Завива се с фолиото и оставяме в хладилника да стегне. В канче се загрява течна сметана и мед, добавя се начупен шоколад и какао, бъркаме с тел да се разтопи и после се охлажда.
Смесва се със смлени орехи. Изважда се рулото, обръща се в поднос, фолиото се сваля и с лъжица се залива с ореховата глазура.
Украсява се с резени праскови, зърна грозде и листа мента.
Оставя се в хладилника и когато стегне, се реже и сервира.