Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Коктейлни хапки с грозде и овче сирене

Коктейлни хапки с грозде и овче сирене

Коктейлни хапки с грозде и овче сирене
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • грозде - Мускат Отонел или може и сорт по желание
  • мед
  • козе сирене - или всякакъв друг вид меко сирене
  • ядки - орехи, фъстъци...натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гроздето в гевгир и подсушаваме.

Отделяме зрънцата и оставяме на страна.

Натрошаваме сиренето на парченца с големина на половин гроздово зърно.

Вземаме парченцата и ги слагаме отстрани на гроздовото зрънце.

Омесваме между дланите си, докато сиренето обвие гроздето равномерно.

Готовите зърна оваляме в мед, а след това овалваме в натрошените ядки.

Поднасяме готовите гроздови топчета върху клечки за зъби, като отпред поставяме зрънце грозде, след това топчето и накрая пак зрънце грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: