Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Черешово брауни без угризения

Черешово брауни без угризения

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Черешово брауни без угризения
Снимка: Моника Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За браунито
  • нахут - 200 г сварен
  • череши - 250 г изчистени
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно от рожков - 30 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
  • За крема
  • извара - 150 г
  • мед - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нахутът е от консерва, се измива добре с вода и го оставяте да се отцеди.

В подходящ съд изсипвате нахута, към него добавяте яйцата и пасирате до получаване на хомогенна смес, след което добавяте брашното от рожков, мед, бакпулвер, сол и ванилиите.

Отново пасирате внимателно. Към готовата смес добавяте разрязаните на две череши и разбърквате със шпатула.

Изсипвате в тава, покрита с хартия за печене, приблизителното време за печене е 40 минути на 200 градуса, но моите череши бяха замразени и ми се наложи да пека около 60 минути.

Проверявате с клечка, докато по нея не залепват трохи.

За крема смесваме в купичка всички съставки и пасираме или разбъркваме много добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: